Panagoulias Group – Energy

energy systems

Φωτοβολταϊκά

Η κατασκευή φωτοβολταϊκών για παραγωγή ενέργειας στη χώρα μας έχει  αρκετά πλεονεκτήματα έναντι άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η Ελλάδα έχει μεγάλο αριθμό ημερών με ηλιοφάνεια κάθε χρόνο, επομένως θα είναι γρήγορη και εύκολη η εξόφληση της επένδυσής σας. Επιπλέον, τα φωτοβολταϊκά έχουν χαμηλό κόστος συντήρησης σε σύγκριση με άλλες μεθόδους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

photovoltaic system, solar, solar energy-2742302.jpg
Τι είναι το φωτοβολταϊκό κύτταρο ή φωτοβολταϊκή κυψέλη ή ηλιακό στοιχείο.

Ένα ηλιακό στοιχείο ή φωτοβολταϊκό κύτταρο ή φωτοβολταϊκή κυψέλη είναι μια στερεάς κατάστασης συσκευη ημιαγωγών που παράγει DC (άμεση τρέχουσα) , όταν ενισχύεται από φωτόνια. Όταν τα φωτόνια επικοινωνήσουν με την ατομική δομή του κυττάρου,
εκτοπίζουν ηλεκτρόνια από τα άτομα. Ένας αρνητικος (-) κόμβος είναι κατασκευασμένος εσωτερικα του κελιού, προς την θετική (+) πλευρά του κόμβου. Το αποτέλεσμα αυτής της κίνησης είναι μια ηλεκτρονική ροή του ηλεκτρικού ρεύματος που μπορεί να κατευθύνονται απότην επιφάνεια της κυψέλης με ηλεκτρικές επαφές για την παραγωγή ενέργειας.

Η απόδοση μετατροπής των ηλιακών κυττάρων μετράται ως ο λόγος των εισροών ενέργειας (ενέργεια ακτινοβολίας) για την παραγωγή ενέργειας (ηλεκτρική ενέργεια). Η τεχνολογία απόδοσης ηλιακών κυττάρων έχει κανει μεγαλο αλμα από το Edmund Becqueral ο οποιος ανακάλυψε την φωτοβολταϊκής ισχύ το 1839. Παρούσα έρευνα προχωρά με ταχείς ρυθμούς για αποδοσεις μέχρι 30% και πέραν αυτής.
Η αποδοτικότητα των ηλιακών στοιχείων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη φασματική απόκριση. Όσο ευρύτερο ειναι το φάσμα του φωτός που το κύτταρο μπορεί να ανταποκριθεί (η φασματική απόκριση), τόσο η μεγαλύτερη δύναμη δημιουργείται. Συνεχίζονται οι έρευνες για την ανάπτυξη τεχνικών και υλικών που μπορούν να χρησιμοποιήσουν περισσότερο το φάσμα του φωτός και να δημιουργηθούν έτσι μεγαλύτερη απόδοση από κάθε άλλη δομή φωτοβολταϊκών κυττάρων.Η ανακλασιμότητα στην κυτταρική επιφάνεια και η ποσότητα του φωτός που μπλοκάρεται από την επιφάνεια ηλεκτρόδιων στο μπροστινό μέρος της κυτταρικής μπορεί να επηρεάσει την αποδοτικότητα των ηλιακών κυττάρων.
Αντι-ανακλαστικές επιστρώσεις για τα κύτταρα και η χρήση λεπτών ηλεκτροδίων στην επιφάνεια του
κύτταρου βοηθούν να μειωθεί αυτή η απώλεια δημιουργόντας διέργεση φωτονίων.
Ένας άλλος παράγοντας για την απόδοση των κυττάρων είναι η θερμοκρασία λειτουργίας του κυττάρου. Όσο θερμότερο είναιι ένα κελί, τόσο λιγότερο είναι το ρεύμα που παράγει. Έτσι είναι σημαντικό να είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να ψύχονται όσο το δυνατόν περισσότερο για να διατηρήσουν την μέγιστη τρέχουσα παραγωγή.
Το πυρίτιο είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο υλικό για τα ηλιακά κύτταρα και σήμερα. Για την επίτευξη μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας χρησιμοποιούνται υλικά όπως αρσενικούχου γαλλίου, το κάδμιο και ο χαλκός telluride ινδίου diselenide.

Οι πιο διακεκριμένες κατηγορίες φωτοβολταικών στοιχείων είναι πολυκρυσταλικά και μονοκρυσταλικά.

Φωτοβολταϊκά πλαίσια

TANDEM

Η τεχνολογία TANDEM εγγυάται υψηλή ενεργειακή απόδοση ειδικά σε ακραίες συνθήκες, όπως η υψηλή θερμοκρασία, η μερική σκίαση, η διάχυτη ακτινοβολία ή και ακόμα ο μη ιδανικός προσανατολισμός. Σε σύγκριση με τα κρυσταλλικά φωτοβολταϊκά συστήματα η τεχνολογία TANDEM εξασφαλίζει περίπου 10% υψηλότερη ενεργειακή απόδοση

SOLAR FABRIK

Τα φωτοβολταϊκά πλαίσια της SOLAR FABRIK Γερμανίας αποτελούν την οικονομική λύση της για εγκαταστάσεις που ο χώρος δεν αποτελεί περιοριστικό παράγοντα επιτρέποντας τη μέγιστη δυνατή απόδοση. Η SOLAR FABRIK μέσω της τεχνολογίας PCVD (Plasma Chemical Vapor Deposition) που αποτελεί καινοτομία της, παράγει μαζικά και με υψηλή ποιότητα φωτοβολταϊκά πλαίσια λεπτού υμενίου με άμορφο πυρίτιο. Τα πλαίσια διατηρούν την απόδοσή τους ακόμη και σε υψηλές θερμοκρασίες, λόγω του χαμηλού συντελεστή θερμοκρασίας.

Η SOLAR FABRIK συγκαταλέγεται στους κορυφαίους κατασκευαστές φωτοβολταϊκών πάνελ στον κόσμο. Με πλήρη καθετοποίση σε όλο το κύκλωμα παραγωγής, απο την επεξεργασία της πρώτης ύλης του πυριτίου και την παρασκευή των ingots,τον τεμαχισμό τους σε wafers, τη δημιουργία cells και έως την κατασκευή PV Modules η SOLAR FABRIK, επενδύοντας διαρκώς σε έρευνα και ανάπτυξη, έχει τον απόλυτο έλεγχο της ποιότητας. Μόνο έτσι μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας προΪόντα εξαιρετικά μακράς διάρκειας ζωής και σταθερά υψηλής απόδοςη σε συνδυασμό και με την 25ετή εγγύηση* που τα συνοδεύει.

Αντιστροφείς (Inverters)

AURORA

Η AURORA προσφέρει ολοκληρωμένη λύση για συστήματα ενέργειας από τον ήλιο, με ενσωματωμένη τηλε-επιτήρηση, επιτρέποντας τη μεγιστοποίηση της παραγωγής ενέργειας. Τα PowerBoxes™ της AURORA είναι συστήματα βελτιστοποίησης ισχύoς DC-DC, τα οποία εκτελούν λειτουργίες MPPT ανά πανέλο, παρακολουθώντας παράλληλα την απόδοσή του και ανταλλάσσοντας δεδομένα μέσα από τις υπάρχουσες γραμμές ισχύoς. Επιπλέον, τα PowerBoxes™ διατηρούν συνεχώς σταθερή την τάση DC των strings, επιτρέποντας τη μεγιστοποίηση της απόδοσης του αντιστροφέα ισχύος της AURORA Το αποτέλεσμα είναι το σύστημα AURORA να προσφέρει μεγαλύτερη ισχύ από συμβατικές εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων σε μη ιδανικές συνθήκες εγκατάστασης, να καταργεί σχεδιαστικούς περιορισμούς, να προσφέρει απόλυτη ορατότητα και σε επίπεδο πανέλου και ολόκληρου του συστήματος για παρακολούθηση και προειδοποίηση συντήρησης, να αντιμετωπίζει θέματα ασφάλειας και να παρέχει αντικλεπτική προστασία.

Μια παγκοσμίως ηγετική επιχείρηση στο σχεδιασμό και κατασκευή αντιστροφέων ισχύος.
Καλύπτει πλήρως ολη την γκάμα από τα μικρότερα οικιακά εως και τα μεγαλύτερα βιομηχανικά πάρκα στον κόσμο.
Είναι  ο έξυπνος συνδυσμός διαφόρων παραγόντων, όπως για παράδειγμα η επίτευξη ομοιόμορφης απόδοσης χάρη στο μεγάλο εύρος τάσης εισόδου ή η ταχεία αντίδραση ακριβείας ακόμη και σε ανεπαίσθητες μεταβολές των καιρικών συνθηκών καθώς και η αξιόπιστη και αδιάκοπη λειτουργία.
Όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν τη νέα γενιά μετατροπέων της AURORA
με κατηγορίες ισχύος 3,5 έως 12 kW.
Μέγιστη απόδοση σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Τύποι Φωτοβολταικών έργων

Έργα ισχύος 10 kW, επί οροφής

Τα έργα αυτά εντάσσονται στο ειδικό πρόγραμμα ανάπτυξης Φωτοβολταικών συστημάτων σε κτιριακές εγκαταστάσεις και κυρίως σε δώματα και στέγες κτιρίων. Αφορούν κατά κύριο λόγο ιδιοκτήτες μονοκατοικιών, ιδιώτες ή ομάδες ιδιωτών που διαμένουν σε πολυκατοικίες ή και μικρές επιχειρήσεις (βιοτεχνίες, ατομικές επιχειρήσεις με προσωπικό έως 10 ατόμων κ.ά.). Η Panagoulias Group Μηχανολογικά Έργα με σύμμαχο την εμπειρία της αλλά και την αμέριστη υποστήριξη των προμηθευτών της αναλαμβάνει να βρει την βέλτιστη λύση για την επιφάνεια που έχετε στη διάθεσή σας, ώστε να κάνετε μία επένδυση που θα αποδώσει εγγυημένα τα μέγιστα σε βάθος χρόνου. Η εμπειρία μας από τα μεγάλα έργα είναι η εγγύηση της επένδυσης σας

Έργα ισχύος μέχρι 20 kW, επί οροφής ή επί εδάφους

Αφορούν κτίρια ή γήπεδα, ιδιωτών ή επιχειρήσεων. Πρόκειται για εγκαταστάσεις που δεν απαιτούν την διαδικασία εξαίρεσης απο τη ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας). Το μόνο που απαιτείται είναι η σύμβαση με την τοπική ΔΕΗ και η έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας της Πολεδομίας. Η Panagoulias Group Μηχανολογικά Έργα δρά επικουρικά στον πελάτη της ως σύμβουλός του, αλλά και μπορεί να αναλάβει για αυτόν και την αδειοδοτική διαδικασία που απαιτείται. Σε κάθε περίπτωση η Panagoulias Group Μηχανολογικά Έργα μελετά τα δεδομένα και προτείνει τη λύση που θα μεγιστοποιήσει την αξία της επένδυσής σας, ώστε να είστε σίγουροι για την επιλογή σας.

Έργα ισχύος μεγαλύτερης των 20MW

Πρόκειται για έργα τα οποία ανάλογα την ισχύ τους εμπίπτουν στην αδειοδοτική η μη διαδικασία: Για έργα έως 150 kW απαιτείται η εξαίρεση της άδειας παραγωγής ενέργειας απο την ΡΑΕ. Για έργα πάνω απο 150kW απαιτείται η άδεια παραγωγής ενέργειας. Η Panagoulias Group Μηχανολογικά Έργα αναλαμβάνει την υλοποίηση κάθε έργου σύμφωνα με τις βασικές αρχές λειτουργίας της τόσο στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου όσο και μετά την ολοκλήρωσή του παρέχοντας σιγουριά και ασφάλεια δίνοντας λύση άμεσα σε κάθε πιθανή βλάβη της εγκατάστασης με τα προσφερόμενα συμβόλαια συντήρησης. Η πείρα της Panagoulias Group Μηχανολογικά Έργα μπορεί να εγγυηθεί όλες τις ενέργειες ώστε η υλοποίηση της επένδυσή σας να ακολουθήσει και να είναι σύμφωνη με τους κανόνες της τέχνης και της τεχνικής. Ενώ κατά την διάρκεια της λειτουργίας του πάρκου σας μπορεί να σας εξασφαλίσει την σωστή και την απρόσκοπτη λειτουργία του προσφέροντας σας μια σειρά από συμβόλαια συντήρησης – πολλαπλών επιπέδων σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας.

Change Language »